Култура и духовно развитие Община Кюстендил

Избор на Девойка "Кюстендилска пролет" 2024

💐”Кюстендилска пролет” отново е тук: по-пищна и по-красива от всякога!💐

Богата художествена програма, четири мащабни концерта на две различни, специално построени за празника сцени, участия на едни от най-популярните български групи ...
и изпълнители и възобновяване на традицията за празнично шествие до лесопарк „Хисарлъка“ – така ще бъде отбелязано тазгодишното издание на „Кюстендилска пролет“! 🍀
✅Началото на пролетните празници в града ни ще бъде поставено на 20 март (събота), когато за 57-ма поредна година, ще бъде избрана Девойка „Кюстендилска пролет”. Изборът ще бъде съпроводен от впечатляващ спектакъл на пл. „Велбъжд“, започващ точно в 19:00 ч.!
👉Водещ на събитието ще бъде един от любимите образи от телевизионния екран и родния радиоефир 🎤– Димитър Павлов, а гостите на спектакъла ще имат възможността да се насладят на палитрата от красиви фолклорни изпълнения на пленителната Деси Добрева, както и на изпълненията на едни от най-популярните рап изпълнители сред младата аудитория в България – FYRE, който гостува заедно с DJ THEO.
📍”Кюстендилска пролет“ 2024 г. ще продължи с богата програма в дните до 24 март:
👉На 20 март в 17:30 ч. ХГ "Владимир Димитров – Майстора" ще бъде открита традиционната пролетна изложба „Кюстендилска пролет“ на кюстендилските художници.
🎉На 21 март, когато Кюстендил отбелязва официалния си празник, празничната програма ще започне в 11:30 ч. на площад „Велбъжд“ с отслужване на молебен за здравето на кюстендилци и ще продължи с празнично шествие от центъра на града до лесопарк „Хисарлъка“ – любима традиция на кюстендилци, която ще бъде възобновена за пръв път след дългогодишна пауза🎉
👉Програмата на 21 март ще продължи на сцена „Базиликата“ в Хисарлъка с ритуал по предаването на символите на Кюстендил, а Девойка „Кюстендилска пролет“ 2024 г. ще отправи поздрав до всички кюстендилци.
Отбелязването на официалния празник на Кюстендил ще продължи с празнична програма с участието на любимата група на малки и големи – „Тоника СВ“, обичаните от публиката „Виво Монтана“ и кюстендилският Фолклорен ансамбъл „Родолюбие“.
💐От 10:00 до 18:00 ч. на 21 март жителите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да посетят цветно 🌹изложение „Кюстендилска пролет“ на площад „Велбъжд“, а в топлите часове на деня от 13:00 до 15:30 часа малките посетители на празника ще могат да се включат в кулинарна работилница 🎂за изработване на пролетни лакомства, заедно с преподава-тели и ученици от Професионална гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“.
🎨За малчуганите на Хисарлъка Община Кюстендил е предвидила и пролетни арт-работилници в часовете от 11:00 до 16:00 ч., които ще бъдат разположени непосредствено до крепостната стена в лесопарка.
📍На 22 март поставяме началото на „Пролетен уикенд в Кюстендил“! Акцент в петъчния ден ще бъде еко инициативата по залесяване🌳на част от гората, заобикаляща Късноантичната и средновековна крепост „Хисарлъка“, а денят ще завърши със запомнящ се рок концерт на легендарната българска група „Фактор“! 🎸
📍23 март също ще бъде ден, наситен с множество събития – в 12:00 ч. на сцена „Базиликата“ в Хисарлъка по покана на Регионална библиотека „Ем. Попдимитров“ наш гост ще бъде журналистът Галя Щърбева, която ще представи своята книга „Да хванеш гората“.
👉След срещата с вдъхновяващия автор, жителите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се потопят в магията на спорта, а сцена „Базиликата“ ще бъде завладяна от открити тренировки, спортни прояви и демонстрации🤾‍♀️🚴‍♀️
🎨Продължават и пролетните арт-работилници за малчуганите – от 11:00 до 16:00 ч. в лесопарк „Хисарлъка“.
🏹В близост до града, на яз. Дренов дол от 08:00 ч. любителите на вълнуващи моменти на съревнование ще могат да вземат участие в Дружествено състезание по ловна стрелба – дисциплина „Скийт“ за купата на Община Кюстендил.
Съботният ден ще завърши със звезден концерт на Васил Найденов!🎹Запишете в календара си датата отсега – 23 март, 19:00 ч., площад „Велбъжд“!
👉24 март ще бъде неделя, посветена на семейството, времето сред природата и приключенските игри на открито: в 11:00 ч. започва "Пролетно семейно приключение в Хисарлъка” заедно с ОДК Кюстендил. Очакват ви много спортни игри, викторина за малки и големи и награди за най-малките участници в празника!🎁
☀️Събитията се организират от Община Кюстендил и се осъществяват с подкрепата на културните институти и редица организации и институции от град Кюстендил.
🥳Предстоящите събития от програмата на „Кюстендилска пролет“ 2024 г. несъмнено ще бъдат съпътствани с много вълнуващи емоции и усмивки!
Цялата програма на събитията следете тук: https://www.facebook.com/Kultura.Kyustendil/
[+] Показать больше
Загрузить ещё

Author: admin